通知公告 Notice
医学遗传学教研室领军人才 09-10

学校招聘
法医学院招聘高端人才的申请
2017-09-10 12:09   审核人:

为强化人才梯队建设,进一步提升法医学学科水平,结合法医学院的学科发展现状,按照学校有关文件的指示精神,经学院研究决定申请面向国内外招聘相关专业学术骨干和优秀博士后人才。

一、招聘岗位

(一)法医血清(法医生物)学教研室

1.学术骨干1人。

2.博士后科研骨干1人。

(二)法医毒物分析教研室

1.学术骨干1人。

2.博士后科研骨干1人。

二、学历及学术背景要求

1.海外博士学位,或本科为国内“985工程”及“211工程”院校,并在相应院校获得博士学位。

2.发表高水平学术论文,学术骨干人才单篇影响因子5分以上,总影响因子应超过30分。博士后科研骨干人才单篇影响因子3分以上,总影响因子应在10分或以上。

3.法医生物学专业岗位的申请者,其学科领域为法医遗传学、法医分子生物学,或医学遗传学、医学分子生物学,研究方向主要涉及遗传学及分子生物学。

4.法医毒物分析专业岗位的申请者,其学科领域为药物分析、分析化学或毒理学,包括法医毒理学、毒物分析。

三、年龄要求

1.作为学术骨干人才,年龄在45周岁以下;

2.作为博士后科研骨干人才,年龄在40周岁以下。

四、待遇、条件

按照学校有关高端人才引进条件给予相应的待遇和条件。同时,学院将根据所引进人才的具体学术水平和业绩给予一定额度的配套科研经费。

Seeking for talents

l  Position and discipline

1. Department of Forensic Serology (Biology)

Faculty member as the academic leader, 1 person

Faculty member as the senior research fellow, 1 person

2. Department of Forensic Toxicological Analysis

Faculty member as the senior research fellow or the academic leader, 1 person

l  Academic background for candidates

1.Candidates should get PhD on abroad; or from universities endowed both ‘985 project’ and ‘211 project’ in China.

2.Academic publication: for the candidates as the academic leader, he or she should have at least a paper published with impact factor more than 5 points or papers published with more than 30 points in total publications; for the candidates as the senior research fellow, he or she should have postdoctoral experience and at least a paper published with impact factor more than 3 points or papers published with over 10 points in total publications.

l  Disciplines:

1.Candidates for forensic serology (biology) should be engaged in (forensic) genetics or molecular biology research.

2.Candidates for forensic toxicological analysis should be engaged in drug analysis, analytical chemistry, toxicology, or forensic toxicology.

l  Age

1.As the academic leader candidates, he or she should be less than 45 years old.

2.As the senior research fellow candidates, he or she should be less than 40 years old.

l  Salary and grant for research

Salary and grant for research are provided according to relevant document for seeking talents issued by China Medical University. Grant-in-aid for research is additionally provided by School of Forensic Medicine in terms of candidate’s academic background.